Gőte Farm
Üdvözöllek

Az oldal a tűz hasú gőtékkel, azon belül is leginkább a kínai tűz hasú gőtékkel foglalkozik. Ha érdekelnek ezek az apró állatok, neked is van, esetleg szeretnél párat, jó helyen jársz. Gőte Farm, minden a gőtékről egy helyen!

 
Navigáció

 
Tűzhasú Gőték

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chatbox

 
Cserék

YouYou

 
Látogatók
Indulás: 2016-02-27
 
Információk

 

 

Cím: Gőte Farm

Host: GPortal

Admin: Imori

Téma: Kínai tűzhasú gőték

Nyitás: 2016. 02. 28.

E-mail: gotefarm@freemail.hu

 

 

css by Efruse@glamour-factory.gportal.hu

 

Gőte Farm

#5 Fórumok

2016.03.07. 17:32, Imori
Egy perces elmélkedés...

Gőtés fórumok

A mai, egyébként pihenős délelőttömet netes böngészésre fordítottam. Megkíséreltem keresni legalább egy, gőtékkel vagy hasonló kétéltűekkel foglalkozó, aktív fórumot. Akvarista rengeteg van, de úgy tűnik hazánkban nem túl népszerű a kétéltűek tartása a teknősökön kívül. Vagy csak ez a közösség jóval csendesebb a halasokénál. Ne értsetek félre, találtam pár ilyen témájú fórumot, de vagy évekkel ezelőtt „kihaltak” vagy szenvedve döcögnek csak. Pedig örülnék egy aktív közösségnek, ahol meg lehetne osztani ötleteket, képeket vagy bármit a témával kapcsolatban. Ha bárki tud ilyen aktív fórumos oldalról, az jelezze!

#4 Kulcstartó

2016.03.04. 10:52, Imori
Gőte imádóknak...

Kulcstartó igazi gőte fanatikusoknak!

Ma futottam bele ebbe a képsorozatba a neten. Japánban kapható ez a fajta kulcstartó, ami nem csoda, hisz a tűzhasúak is ázsiából származnak. ( Japán, illetve kínai tűzhasú gőték . ) Hogy hazánkban is van-e hasonló, arról nem tudok. Ha ti igen, súgjátok meg a vendégkönyvben, hogy hol!

Forrás

Én bármelyik változatot örömmel raknám fel a kulcstartómra, bár a szívem a tűzhasúak felé húz.

Címkék: érdekesség

#3 DIY

2016.03.02. 10:48, Imori
Csináld magad vízesés

Egy kis házi készítésű vízesés

Ma egy könnyed kis „csináld magad” bejegyzést hoztam. Nem saját, a neten találtam az ötletet és a képeket is, de annyira tetszik, hogy úgy döntöttem megosztom veletek, hátha valaki kedvet kap a dologhoz. Arra figyeljetek, hogy MÉRGEZŐ ANYAG NE KERÜLJÖN AZ AQUATERRÁRIUMBA!

Forrás: Caudata.org; Blake Diehl

Ha megvan az akvárium és még egy szűrő is akad, akkor már csak ezekre a dolgokra lesz szükséged:

-Hűszigetelő hab (Pur-Hab )

-Egy darab gumi tömlő

-Szikladarabok, kövek

-Szilikon ragasztó ( FBS )

-apró kavicsok

-moha, műnövény

Nem muszáj kavicsokat ragasztanunk rá, egy festés is igazán látványossá tudja tenni.

Őszintén bevallom, hogy soha sem próbálkoztam ilyesmivel. Az akváriumhátterezést is elkerültem eddig, nem azért, mert nem tetszenek ezek a díszítő elemek, csupán szeretem a változatosságot. Időközönként ( nagyobb takarítások alkalmával ) átpakolom a teljes életterüket az állataimnak. Szóval nem vagyok a végleges megoldások híve, de persze van, aki igen. És akkor beszéljenek a képek.

 

Íme az elkészítés folyamata:

Habból kinyomjuk a formát és persze a csövet is a megfelelő helyre illesztjük.

A nagyobb kövekből / szikladarabokból megformáljuk a kis vízesésünk lépcsőfokait.

Apró kavicsokkal fedjük be a teljes felületet, de akár festhetjük is úgy, ahogy az akváriumok háttereit szokták.

Ha kész, akkor további kövekkel, mohával vagy épp műnövényekkel tehetjük teljessé a mesterművet. Végül a gumi tömlőt csatlakoztassuk a szűrőhöz, töltsünk vizet az akváriumba és gyönyörködjünk az egyedi, saját készítésű vízesésünkben.

Ennyi volna a varázslat. Ti szoktatok hasonló házi készítésű dolgokat csinálni?

Címkék: DIY

#2 Aquaterrárium

2016.03.01. 10:07, Imori
Aquaterrárium berendezése.

Aquaterrárium berendezése.

Először is leszögezném, hogy nem feltétlenül fontos, hogy aqua- terráriumunk legyen. Egy sima akvárium is megteszi, hiszen ezer módon készíthetünk ezekbe is „szárazföldet”. A legegyszerűbb, ha vásárolunk egy üvegre tapasztható teknős szigetet, parafát, avagy úszó növényt. Ezek mindegyike megfelel a célra, de akár egy kavicsokkal feltöltött doboz, virágcserép, esetleg egy egyszerű teknős sziget is megteszi. Aki elég bátor / hozzáértő, az egy üveglap beragasztásával le is választhat egy részt, melyet szárazföldnek alakít ki.

Kép forrás:http://www.caudata.org/

Ha már megvan az akvárium és azt is kitaláltuk, hogy milyen technikával készítünk szárazulatot, jöhet a berendezés kérdése. Nem árt némi aljzat, homok, avagy lekerekített kavicsok. Persze erre is találhatunk más alternatívákat is, láttam már műfűvel borított és egyéb érdekességeket.

Növények. Ez egy hihetetlenül megosztó témakör a gőtékkel kapcsolatban. Ha más élőlény is bekerül melléjük, akkor persze attól is függ, hogy mit érdemes és mit nem. A tűzhasú gőték nem eszik meg a növényeket, de petéiket a levelekbe csomagolják. Szép a sűrű növényzettel teleültetett akvárium, de abban az estben árnyékos helyeket kell kialakítanunk az állatainknak, továbbá azzal is számolnunk kell, hogy a peterakás erősen meggyepálja majd a növényvilágot. Én személy szerint élő növényeket használok, de nem ültetem el az akváriumban, hanem cseréppel, némelyiket kis kaspóban helyezem be. Így könnyedén lecserélhetem őket, főleg mivel a garnéláim igen csak rájuk járnak.

Műnövények. Ez is egyfajta választás és nem is rossz, ámbár a peterakást megnehezíti. Amennyiben nem akarjuk szaporítani gőtéinket, sem pedig a növényekkel vesződni, a célnak tökéletesen megfelelnek a műnövények. Arra vigyázzunk, hogy ne túl éles levelű változatot válasszunk, hiszen az felsértheti állataink testét. Minél puhább, annál jobb. Manapság már rengeteg, szinte teljesen élethű műnövényt találhatunk.

További berendezés tárgyak: Főleg akkor, ha nem elég sűrű a növényzet, biztosítsunk búvó helyet az állatoknak. Pár kőből összerakott dolog is megteszi, egy kis kivágott virágcserép, vagy épp a boltban vásárolt házikó. Tényleg szinte bármi alkalmas a célra, amibe egy felnőtt gőte kényelmesen belefér és nem mérgező! Nagyon vigyázzunk arra, hogy olyan dolog, amiből kioldódhat festék, vagy méreganyag, ne kerüljön az akváriumba. Nálunk egészen egyszerű, boltban vásárolt kókuszdióból lett gőtelak készítve. Egy kókuszdiót kétfelé vágunk, kibelezzük, megpucoljuk és mindkét félre kis ajtót vágunk. Pár forintból meg is van 2 házikó.

Fa, vagy gyökér. Bármi, ami halak akváriumába használható, jó nekik is. Persze nem kötelező ilyet beszerezni, de mindenképp legyen valami, amihez hozzá dörgölhetik magukat. Ezzel segítik vedlésüket, ami igen fontos dolog. Egy gőte elpusztulhat attól is, hogy nem tud magától vedleni!

El ne feledkezzetek a tetőről, nehogy meglógjanak a kis huncutok!

Ezeken a tárgyakon túl már csak a képzeletünk szabhat határt. Millió módon berendezhetjük kis házi kedvenceink lakrészét. Ha van egy jó DIY ötletetek, bátran küldjétek el nekem, vagy írjátok be a vendégkönyvbe.

#1 Beszerzés

2016.02.29. 10:02, Imori
Blog kezdés & Gőtém beszerzése

Üdvözlet mindenkinek!

Ez a kis gőtés blog azért jött létre, hogy megosszam tapasztalataimat, véleményeimet, trükkjeimet a gőtetartással kapcsolatban. Némi „csináld magad” és persze sok- sok kép is helyet kap a saját állataimról. Továbbá a netes kisvideók, képek, trükkök sem maradnak el. Remélem hasznosnak ítélitek majd, hiszen ezekről a kisállatokról, nem sok információ kering az oldalakon.

Akkor vágjunk is bele. A gőte beszerzése!

Ebben nincsenek túl jó tapasztalataim. Először is, jó pár heti dilemma előzte meg a vásárlást. Hal, axolotl vagy gőte? Halból van már pár, elég hétköznapi háziállatok. Az axolotl viszont, egész érdekes. Csakhogy, nem túl kicsi, elég sérülékeny és amint utána érdeklődtünk, le is tettem a dologról és visszakanyarodtunk a gőtékhez. A kínai tűzhasúak mellett tettük le végül a voksunkat, hiszen aprók, nem túl hétköznapiak és igazából semmilyen különleges figyelmet nem igényelnek. Ez is egy fontos szempont, hiszen a legtöbb ember dolgozik, iskolába jár…stb…

Szóval, megszületett a döntés, de a beszerzés egyáltalán nem volt egyszerű. A neten egyetlen eladó gőtét sem találtam, 4 kisállat kereskedés is azt a választ adta, hogy nem tart ilyen fajta állatot. Végül az ötödik, ( akinél egyébként szintén nem volt ) vállalta, hogy ha kell, beszerez néhányat. Durván másfél hét alatt ez meg is történt, addig persze tűkön ültünk. És végül sikerült beszereznünk pár darab, pálcika sovány, épp, hogy élő egyedet. Nem hibáztatom a kisállat kereskedést, hiszen náluk alig egy napot töltöttek. Azt is megértem, hogy mivel hazánkban nem honos, és nem is túl keresett fajtáról van szó, zömével külföldről szerzik be. Mégis, rossz volt nézni, hogy mennyire lestrapált állapotban voltak. Kellett jó egy hónap, mire sikerült helyrehoznunk őket. Sajnos egy elpusztult, ám a többiek szépen kigömbölyödtek. A második fekete leves akkor ért el minket, mikor először petét raktak. Azt hittük fiatal példányokhoz jutottunk hozzá, holott bőven ivarérett, felnőtt egyedeket kaptunk. Nem bánom igazából, csak azt, hogy így a koruk már egyáltalán nem megállapítható. Azóta, vígan éldegélnek nálunk, ez abból is jól látszik, hogy bizonyos időközönként ifjoncokkal örvendeztetik meg a társaságot.

A tanulság az, hogy jól meg kell fontolni, milyen állatot szeretnénk, majd azt is, hogy honnan tudjuk beszerezni. Én szívből ajánlom a tűzhasú gőtéket, hiszen ők olyan háziállatok, melyek megmosolyogtatnak, s mégsem okoznak sok gondot. Persze azt is tudni kell, hogy a „gyepálást” nem szeretik.

És íme egy neten talált videó tűzhasúakról.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3