Gőte Farm
Üdvözöllek

Az oldal a tűz hasú gőtékkel, azon belül is leginkább a kínai tűz hasú gőtékkel foglalkozik. Ha érdekelnek ezek az apró állatok, neked is van, esetleg szeretnél párat, jó helyen jársz. Gőte Farm, minden a gőtékről egy helyen!

 
Navigáció

 
Tűzhasú Gőték

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chatbox

 
Cserék

YouYou

 
Látogatók
Indulás: 2016-02-27
 
Információk

 

 

Cím: Gőte Farm

Host: GPortal

Admin: Imori

Téma: Kínai tűzhasú gőték

Nyitás: 2016. 02. 28.

E-mail: gotefarm@freemail.hu

 

 

css by Efruse@glamour-factory.gportal.hu

 

Szaporodás

A tűzhasú gőték szaporodása

Először is nem árt, ha különbséget tudunk tenni a nemek között. A hímek kisebbek és vékonyabbak, mint a nőstények. Testük is rövidebb, de farok részük hosszabb. Kloákájuk látványosan nagyobb.

Tavasz elején kezdődik a párzási időszak. Amennyiben nem teleltetjük őket mesterségesen, a párzás nagyjából bármikor bekövetkezhet. A nőstények petéiket ( 10-200 pete ) a növények leveleire rakják, majd gondosan becsomagolják. Ezt a rengeteg petét természetesen nem egy nap alatt rakja le az állat. 2-3 hétbe telik, míg kikelnek és elúsznak az ebi halakra hasonlító csöppségek. Ez a lárva állapot, amikor olyanok mint egy aprócska axolotl. 2-3 hónapig tengetik így az életüket, majd átalakulnak és kimásznak a partra. Itt kezdődik a szárazföldi időszak, amely a természetben 2-3 évet ölel magába, hogy végül ivaréretten térjenek vissza a vízbe. Állítólag 5 -8 hónapos korában lassú vízszintemeléssel is visszaszoktatható a vízbe. Nálunk viszont, az alig 4 hónapos csöppségek is előszeretettel lubickolnak, bár tény, hogy idejük nagy részét a szárazföldön töltik.

Gőte fejlődése. Kép forrása:Reptiles magazine

Meglátásom szerint, ha jók az életkörülményeik, akkor előbb utóbbi szaporodni kezdenek bármilyen külső hatás, noszogatás nélkül. Nálunk az első esetben mindössze 5 pete kelt ki, ebből 4 apróság nőtt fel. Ma már új gazdijuknál élik világukat.

 

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!