Gőte Farm
Üdvözöllek

Az oldal a tűz hasú gőtékkel, azon belül is leginkább a kínai tűz hasú gőtékkel foglalkozik. Ha érdekelnek ezek az apró állatok, neked is van, esetleg szeretnél párat, jó helyen jársz. Gőte Farm, minden a gőtékről egy helyen!

 
Navigáció

 
Tűzhasú Gőték

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chatbox

 
Cserék

YouYou

 
Látogatók
Indulás: 2016-02-27
 
Információk

 

 

Cím: Gőte Farm

Host: GPortal

Admin: Imori

Téma: Kínai tűzhasú gőték

Nyitás: 2016. 02. 28.

E-mail: gotefarm@freemail.hu

 

 

css by Efruse@glamour-factory.gportal.hu

 

Tartása

A tűzhasú gőték tartása

30 liter alatt gerinces állat nem tartható! Ezt ne feledjük el!

Aqua-terrárium:

Egy 45 literes akvárium 4 egyed tartására felel meg. Mindenképpen aqua-terráriumban tartsuk, mert ha nem biztosítunk neki szárazföldet, megfullad. Természetesen ez másképp is kivitelezhető, nem csak szárazfölddel. Elég, ha a vízből kilógó nagyobb követ, fát, teknőskimászót teszünk az akváriumba, hogy kedvencünk kimászhasson. Esetleg parafa, vagy vízen úszó növények is megfelelnek erre a célra. Az aqua-terrárium 1/3 része legyen „szárazföld” a maradék 2/3 pedig víz. A víz hőmérséklete 16 és 22 ºC legyen, jó szellőzéssel, de ne huzatos helyen. Nyáron a vizüket jégkockákkal, ventillátorral hűthetjük. Teleltetni nem kötelező!

Nyáron 20 -22 ºC –os víz, Télen: 15- 16 ºC –os víz

Fény: A gőték nincsenek oda az erős fényekért. Szeretnek kimenni a partra „sütkérezni”, de kiszáradhatnak. A partra is ildomos tenni valami féle búvó helyet, ha erős a fény, esetleg ne világítsuk be a teljes akváriumot, hogy kedvükre elbújhassanak az árnyékban. Arra azért gondoljunk, hogy a vízi növények bizony nagyon is szeretik a fényt. Ha lehet, akkor alacsony hő kibocsájtású fényforrást használjunk.

Növények: Sűrűn ültessük be növényzettel élőhelyüket és pár vízi búvóhely sem árt. Én személy szerint a nem túl fényigényes fajtákat ajánlom. A gömbmoha a jávai moha és az anubias félék a legjobbak, de persze bármilyen más növényt is betehetünk, hisz állatkáink nem növényevők. Ajzat: Ebben a témában is nagyon eltérőek a vélemények. Sokan a homokot ajánlják, de én a kavicsra esküszöm. Arra ügyelni kell, hogy ne legyen olyan apró, hogy bekaphassa az állatunk ( fulladás veszély ), illetve legyen lekerekített. Az éles kövek felsérthetik a testét!

A háziállat. hu még ezeket ajánlja:

Vízi növények: Pistia stratiotes, Vesicularia dubyana, Ceratophyllum, Valisneria, Myriophyllum, Lilaeopsis novae zelandiae.

Szárazföldi növények: Epipremnum pinnatum, Chamaedorea elegans, Cyperus alternifolius, Acorus gramineus.

 

Az akvárium lefedése: Ez egy létfontosságú pont, ugyanis a gőték ügyesen kiszöknek szinte bárhonnan. Jó mászók, egészen az átalakulásuktól kezdve halálukig. Legyen szellőzés, de ne hagyjunk akkora réseket, hogy ki tudjanak szökni. A hálóból készült tetők például tökéletesek a célra.

Szűrés és fűtés: A szűrő nem létfontosságú egy gőtés akváriumba, hogyha rendszeresen takarítva van. Minden esetre, mégis jó, ha van. Kis teljesítményű szűrőt használjunk vagy csináljunk kis vízesést, hogy ne legyen nagy az áramlás. Levegőztetőre nincs szükségük, hacsak nincs felnőtt gőtéken kívül más is az aqua-terráriumban. Fűtés egyáltalán nem kell nekik a lakásban.

Tartás más fajokkal: Ebben a pontban nagyon megoszlanak a vélemények. Vannak akik szerint kizárólag magukban tarthatók, míg mások halaikkal együtt szállásolják el őket. A náluk kisebb halakat levadászhatják. Ne hagyjuk, hogy becsapjon minket a látszólagos lustaságuk, gyorsan tudnak úszni, ha épp akarnak. Ha a hal nagyobb náluk, akkor már nem bántják őket, viszont ez uszonyos barátainkról nem mondható el. Szóval érdemes jól meggondolni, hogy mivel akarjuk összeereszteni őket és persze az életkörülményeikre is figyelnünk kell. Trópusi halakkal semmi esetre sem társítható! Nálunk red cherry garnélákkal osztoznak már jó ideje, eddig gond nélkül. ( Lehet, hogy néha elkapnak 1-2 garnélát, de mivel olyan gyorsan szaporodnak, nem igazán lehet észrevenni. )Mindkét faj szaporodik is. Ha nagyon szeretnénk halakkal együtt tartani, keressünk a gőtékhez hasonló méretű, igényű halakat.

Ez a faj szereti a társaságot, ezért amennyiben mód van rá, minimum 2-4 egyedet tartsunk együtt. Figyeljünk a méretekre is, ha lehet, egyszerre szerezzük be kedvenceinket, vagy közel azonos méretűeket vegyünk. Ügyeljünk a hím-nőstény arányra is amennyire lehetséges. Az a jobb, ha több a nőstény, mint a hím. ( A neme csak felnőtt korban állapítható meg, így ez többnyire szerencse kérdése. )

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!